Thema 2021: Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem komt voor bij ca. 400.000 mensen in Nederland en is een vooral veel last gevende huidaandoening die vaak jaren aanwezig is. Het heeft een enorme negatieve impact op de kwaliteit van leven van mensen die er last van hebben. Vaak is de behandeling langere tijd nodig en soms niet snel optimaal te krijgen.

Als we hier toch een impact op zouden kunnen maken door de behandeling, voorzieningen, communicatie, diagnostiek of nog veel meer andere dingen te verbeteren…

Nu er sinds enkele jaren meer en meer nieuwe behandelingen op de markt komen voor deze aandoening, hebben wij besloten met enkele partners om ook het geheel van de zorg om Constitutioneel Eczeem heen aan te pakken.

Praktijkproblemen die ervaren worden door patiënten, zorgprofessionals, mantelzorgers of andere partijen die iets met Constitutioneel Eczeem te maken hebben, worden van harte uitgenodigd hun kennis en ervaringen te delen en mee te helpen deze problemen als uitdaging te zien en op te lossen in de eerste Hackathon Constitutioneel Eczeem!