Thema 2023: Jeuk bij/of Eczeem, Psoriasis en Urticaria

"Jeuk is erger dan pijn." Helaasis dit een veelgehoorde uitspraak van mensen die er last van hebben. Jeuk, ookwel pruritus genaamd, heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van de mensen die dit ervaren.

Er is een grote verscheidenheid van mensen die jeuk ervaren. Jeuk komt vaak direct van huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of urticaria bijv. Vanwege de impact, maar ook vanwege de grote aantallen mogelijkheden, is jeuk voor onze hackathon en voor onze partners een uitermate belangrijk item om extra aandacht te geven.

Als we hier toch een impact op zouden kunnen maken door de behandeling, voorzieningen, communicatie, diagnostiek of nog veel meer andere dingen te verbeteren…

Praktijkproblemen die ervaren worden door patiënten, zorgprofessionals, mantelzorgers of andere partijen die iets met jeuk te maken hebben, worden van harte uitgenodigd hun kennis en ervaringen te delen en mee te helpen deze problemen als uitdaging te zien en op te lossen in de Fast Forward Dermatology Hackathon - Jeuk bij/of Eczeem, Psoriasis en Urticaria!